La consellera Núria Riera és una mentidera compulsiva

L’STEI Intersindical demana que dimiteixi avui mateix

El Decret llei de “mobilitat intraadministrativa” no ha estat negociat en cap moment i implica prescindir de centenars d’interins

La consellera de Funció Pública, María Nuria Riera Martos, va presentar ahir als mitjans de comunicació l’Avantprojecte de decret llei de mobilitat intraadministrativa. La portaveu del Govern va dir dues mentides clamoroses sobre aquesta normativa: que l’ha consensuada amb els sindicats i que no implica reduir personal a l’Administració.

LA MESURA NO HA ESTAT NEGOCIADA: TOTS ELS SINDICATS LA QUALIFIQUEN  DE “MOSTRA D’INCOMPETÈNCIA I AUTORITARISME”

El 28 de maig, l’Administració va convocar els sindicats a Mesa per al dia 31 de maig amb un únic punt de l’ordre del dia: “Informació mesures de mobilitat interadministrativa temporal”. Cal recordar que segons l’Estatut bàsic de l’empleat públic, la mobilitat a l’Administració és matèria de negociació obligada. A més, la convocatòria no adjuntava l’Avantprojecte de llei: anàvem a la reunió sense conèixer en què consistien les mesures. Per tant, des del principi, la intenció de l’Administració ha estat NO negociar el Decret llei. De fet, els comptes eren aprovar-lo al Consell de Govern que es reunia el mateix dia 31 a la mateixa hora que havien convocat la Mesa.

Perquè el text s’havia redactat precipitadament, per discrepàncies internes del Govern, i perquè l’Advocacia va informar que la primera versió era un nyarro, Funció Pública va canviar de plans i va decidir tramitar la mesura com una modificació de la Llei 3/2007, de funció pública. Aleshores el 5 de juny va tornar a convocar els sindicats a Mesa per al dia 7 per continuar “informant” els sindicats. Aleshores, els cinc sindicats vàrem decidir NO assistir a la sessió de la mesa i concentrar-nos davant la Conselleria per fer saber a l’opinió pública la mangarrufa que preparava el Govern. El titular del comunicat que repartírem amb els logos d’UGT, STEI, CCOO, CSI·F i USO era “La consellera Riera continua demostrant incompetència i autoritarisme”. La “tàctica negociadora” de la Conselleria va ser enviar-nos la Guàrdia Civil perquè ens identificàs.

L’STEI Intersindical vol deixar ben clar que NO ha negociat el text: ni formalment a la Mesa ni d’amagat als despatxos.

 POT IMPLICAR PRESCINDIR DE CENTENARS D’INTERINS: TANCA AMB PANY I CLAU ELS BORSINS I DESTRUEIX L’ESTRUCTURA ADMINISTRATIVA DELS CENTRES

Per entendre què suposa aquest Decret llei cal explicar que, fins ara, quan mitjançant un concurs el Govern cessava els interins, aquests tornaven a les borses. Aleshores, els tornaven a contractar per cobrir els llocs que els funcionaris desplaçats havien deixat vacants.

Amb aquest Decret llei, es pretén que les places que quedin vacants es cobreixin temporalment amb funcionaris de carrera de grups professionals més baixos. Les places que aquestes deixin descobertes O NO ES COBRIRAN O FINS I TOT LES PODEN EXTERNALITZAR. ELS INTERINS, NO ELS TORNARAN A CONTRACTAR.