Avui, 5 de febrer, l’Administració pretenia començar la negociació d’un Acord Marc de legislatura. Des de l’STEI Intersindical hem manifestat la nostra intenció de negociar sempre i quan es desbloquegi prèviament el conflicte que s’ha generat amb la congelació salarial.

Tal i com ja us vàrem informar els sindicats que estem presents a la Mesa General d’empleats Públics hem donat quinze dies perquè el Govern convoqui la darrera mesa sobre aquest tema per acceptar o rebutjar la proposta unitària de la part social:

  • L'Increment del 0,9 % de tots els conceptes retributius s'ha de fer efectiu el 2021.
  • El 2 % del 2020 s'ha de recuperar en tres anys.

Pel que fa al concurs de trasllats, se’ns ha informat que a mitjan mes de febrer la part social rebrà l’esborrany de convocatòria i que respecte a la valoració dels mèrits serà semblant a la de concursos anteriors. Posteriorment al concurs, l’Administració té la voluntat de negociar un nou sistema de concurs i anar cap al concurs obert i permanent.

Finalment, la directora general de Funció Pública ens ha informat de la voluntat d’incloure els interins dins la carrera professional. En principi la intenció de l’administració és que sigui a efectes d’1 de gener de 2021. De totes formes s’està a l’espera de què el TSJ dicti si aquesta inclusió ha de ser amb caràcter retroactiu o no.