Ens prenen la carrera professional?

Els sindicats de la Mesa General de l'Empleat Públic de l'Administració autonòmica de les Illes Balears ens hem reunit amb la consellera de Funció Pública, Catalina Cladera, per rebre informació de primera mà sobre les actuacions del Govern Rajoy contra la carrera professional del personal empleat públic.

L'STEI Intersindical ha participat en aquesta reunió, en què se'ns ha llegit i analitzat el contingut de l'advertiment escrit de l'Estat. Sembla que ara el Govern espanyol del PP fa servir el personal empleat públic de les Illes Balears com a moneda de canvi per aconseguir algun suport al Projecte de llei de pressuposts que ha presentat.

L'STEI denuncia públicament l'actitud hipòcrita del partit amb què vàrem negociar diverses vegades aquesta carrera professional. Volem recordar que els acords actuals de recuperació del complement neixen durant la darrera legislatura popular.

L'Administració ens ha traslladat que els seus serveis jurídics estan preparant la resposta a aquesta advertència. La pregunta que es fa tothom és: “ens furtaran la carrera?”. A hores d'ara és massa prest per tenir-hi una resposta clara. Allò que sí que sabem és que no es tracta d'una qüestió jurídica: tot és que el PP ha decidit prendre els empleats públics com a ostatges de les seves negociacions per aconseguir suports als seus pressuposts antisocials.